Over Frieda

©Schlijper.nl

©Schlijper.nl

In een notendop
Ik (37) schrijf. Ik boogschiet. Ik tuinier en filosofeer. Ik doe de boodschappen op de fiets. Ik vind vrouw zijn een uitdaging. Leven is een kunst en onderweg zijn is mijn levensbehoefte. Bewustwording is voor mij een speeltuin van energie en ervaringen. Muziek vind ik dé uitvinding van de mens. Ik heb twee rechterhanden met groene vingers. Mijn wasverzachter is eko en ik woon in een woongroep met een grote gemeenschappelijke tuin vol gekwetter en gefluit.

De natuur, mijn natuur, onze natuur
Ik schrijf. Over mensen, organisaties, de natuur en mezelf. En dat het  eigenlijk één pot nat is. In essentie is het allemaal hetzelfde. Allemaal overeenkomsten. Ik herken mezelf bijvoorbeeld in een broedende meerkoet. Of in een organisatie met alle bijbehorende dynamieken. Een zelfde wetmatigheid. Overal. Ik kijk zo. Ik zie dat. En dat vind ik handig. Soms zet ik dat uiteen in een artikel. Soms gebruik ik minder woorden en vooral veel gevoel, vrij, in een gedicht. En dat vind je hier.

Zwart op wit
Ik heb geschreven. In de vorm van columns, artikelen, interviews en blogs. Bijvoorbeeld bij Gladly, een online spiritual lifestyle magazine. Of bij Nieuwetijdskind.com, een website voor en door nieuwetijdsmensen. En bij VARA Vroege Vogels, over natuur en milieu. Een selectie van de publicaties staat er gewoon tussen.

Wie weet tot ziens!